Slik får du maks effekt i solarium

minizil

Solen er den beste kilden til en sunn og pen brunfarge. Men når solen er så godt som borte halve året, er det fint at det finnes alternativer for dem som ønsker brun hud.

Mange av dem som vokste opp på 1960- og 70-tallet kan huske den fryktelige lampen, «høyfjellssolen», som var populære blant datidens mødre. I så måte er dagens solarium et stort framskritt når vi bruker dem med fornuft.

En norsk studie fra 2013 sår tvil om solariets virkelig må ta skylden det ofte får for det høye antallet unge som får hudkreft. Men det er uansett ingen tvil om at vi bør være svært forsiktige i omgang med de kunstige UV-strålene.

I Norge gir godkjente solarier omtrent seks ganger mer UVA-stråling enn Oslos sommersol og dobbelt så mye UVB. Det er UVA-strålene som fører til brunfargen, mens UVB bidrar til å herde huden. Derfor blir huden brun, men i mindre grad herdet når du «tar sol».

Økt effekt med betakaroten

Betakaroten er et naturlig fargestoff som finnes naturlig i mange grønnsaker. Stoffet lagres som A-vitamin i cellene i underhudsfettet. Når huden utsettes for sollys, bidrar dette til en dypere brunfarge. Dette er grunnen til at betakaroten er populært blant dem som ønsker best mulig resultat.

For best resultat anbefales inntak av betakaroten som kosttilskudd. Studier viser at inntak av betakaroten også kan virke forebyggende mot soleksem og andre solingsrelaterte hudskader.

Det originale betakarotentilskuddet

Betakaroten Premium fra betakaroten.no inneholder den høyeste lovlige doseringen av betakaroten. Produktet har en unik sammensetning og gir maksimal effekt i solarium og ved naturlig soling.

I motsetning til mulige syntetiske produkter i markedet, er Betakaraoten Premium et naturlig tilskudd. Derfor er det ekstra rent og kraftig, og helt uten bivirkninger.

Tips for deg som bruker solarium

 1. Husk å beskytte øynene med briller. Dette er ekstra viktig hvis du har fått utført medisinske inngrep på øynene.
 2. Ikke bruk solfaktor, men fuktighetskrem og spesialkremer ved soling i solarium. Spesialkremer kan fremskynde bruningsprosessen, og sammen med bruk av Betakaroten Vitamintilskudd kan du få et flott resultat.
 3. Fjern all kosmetikk. Fuktighetskremer og lignende som inneholder parfyme kan gi pigmentflekker og bør unngås.
 4. Opplever du hvite flekker på skulderblad og korsrygg etter soling skyldes dette dårlig blodsirkulasjon som følge av at du ligger stille lenge med hardt trykk på disse punktene. Beveg deg et par ganger i løpet av solingstiden, så forsvinner problemet.
 5. Sol deg ikke hver dag, men med jevne mellomrom for å bygge og vedlikeholde en jevn brunfarge. Overhold anbefalt soltingstid per gang.

Du bør ikke bruke solarium hvis du:

 • er under 18 år
 • har svært lys hud, mye regner/føflekker eller er naturlig rødhåret
 • planlegger å sole deg ute samme dag
 • har som mål å herde huden før en sydentur. Det virker ikke!
 • har eller har hatt hudkreft selv eller i nær familie
End of season sale! (3)
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Mer fra bloggen

Dyp og varig brunfarge med Betakaroten Premium!

Med Betakaroten Premium legger du grunnlaget for en dyp og varig brunfarge i sommer - på en helt naturlig måte. Nå til HALV PRIS!

SOLEN ER PÅ VEI TILBAKE – FÅ DEN PERFEKTE BRUNFARGEN!

Solen er sakte men sikkert på vei tilbake. Vi gir deg grunnlaget for den perfekte brunfargen med å gi deg Betakaroten Premium til HALV PRIS!

Ellevilt nyttårstilbud på Betakaroten

Vi ønsker 2021 velkommen - få 50% rabatt på Betakaroten Premium!