Hvorfor blir du trøtt av sola?

Selv om litt solskinn kan være forfriskende, kan for mye tid i sola ofte etterlate oss fullstendig utmattet. Denne trettheten skyldes flere faktorer som gjør at kroppen jobber hardt for å holde deg avkjølt.

Her er noen hovedårsaker:

☀️ Dehydrering: Økt kroppstemperatur fra soling fører til svetting, noe som resulterer i tap av væske og elektrolytter som natrium, kalium og magnesium. Disse tapene kan føre til dehydrering og tretthet, da disse elementene er essensielle for energiproduksjon.

☀️ Solbrenthet: Solbrenthet forårsaker hudbetennelse, noe som krever at kroppen bruker mer energi på helbredelse, og dette kan gjøre deg trøtt.

☀️ Næringsmangel: Tid i sola øker energibruken og stoffskiftet ditt, noe som tømmer kroppens lagre av essensielle næringsstoffer og mineraler, og bidrar til tretthet.

☀️ Varmeeksponering: Kroppen jobber hardere for å opprettholde en stabil indre temperatur når du er utsatt for varme, noe som kan føre til tretthet.

☀️ Lavt blodtrykk: Varme får blodårene til å utvide seg, noe som potensielt kan senke blodtrykket og føre til følelser av tretthet eller svimmelhet.

☀️ UV-stråling: UV-stråling skader DNA i hudcellene, noe som utløser en inflammatorisk respons. Kroppen reagerer på skaden ved å sette i gang reparasjonsprosesser som krever energi, noe som kan føre til tretthet.

  For å bekjempe solrelatert tretthet, vurder disse tipsene:

  ☀️ Hold deg hydrert: Drikk rikelig med væske før, under og etter soling. Hydrer jevnlig selv om du ikke føler deg tørst.

  ☀️ Ta pauser i skyggen: Hvil i skyggefulle eller kjølige områder for å gi kroppen en pause fra varmen, og sørg for tilstrekkelig hvile og restitusjon etter langvarig soleksponering.

  ☀️ Bruk solkrem: Påfør en bredspektret solkrem med minst SPF 30. Påfør på nytt andre time eller oftere hvis du svømmer eller svetter. Bruk også fuktighetskrem for å berolige solbrenthet og hjelpe til med helbredelsen.

  ☀️ Lytt til kroppen din: Vær oppmerksom på tegn på tretthet, svimmelhet eller overoppheting, og ta umiddelbare tiltak for å kjøle deg ned og hydrere. 

  ☀️ Gi kroppen din næring: Spis mat rik på antioksidanter, som bær, nøtter og grønne bladgrønnsaker, for å hjelpe kroppen med å reparere UV-skader. Vurder å ta betakarotentilskudd. Vi anbefaler å begynne med Betakaroten Premium 3-4 uker før du skal på ferie. Ved å gjøre dette, mettes huden din med betakaroten som gir deg en fin brunfarge. Dette betyr at du kan få en flott sommerglød uten å måtte tilbringe hele dagen i solen.

   Sol med fornuft

   Sørg for å beskytte huden med en høy SPF for å unngå skader fra UV-stråler. Kombinasjonen av Betakaroten Premium og riktig solbeskyttelse vil gi deg en sunn og vakker brunfarge som varer lenge etter at du har kommet hjem fra ferien.

   Nyt en vakker brunfarge året rundt! Bestill Premium Betakaroten her

   Produktfordeler

   Naturlig betakaroten

   Maksimal opptaksevne i kroppen

   Kobber for normal hudpigmentering

   Biotin bidrar til normal hud og hår

   Egnet for veganere og vegetarianere

   Eksternt analysert

   Vår betakaroten – 16 år på markedet

   Siden 2008

   Med flere tusen fornøyde kunder vet vi at betakaroten.no leverer kvalitet!

   Vi har lyttet til dere og skapt vårt hittil beste beste betakaroten tilskudd i Betakaroten Premium! Hele 15. mg betakaroten – premium kvalitet for en premium brunfarge.

   Hanna

   Pakken ble levert veldig raskt. Etter kun en ukes bruk begynt jeg å merke forskjell, jeg blir allerede mye raskere brun nå. Har prøvd flere andre typer Betakaroten tidligere, men liker denne typen best da kapsler er ubehagelig å svelge. Anbefales!

   Therese

   Jeg har slitt ekstremt mye med soleksem i noen år nå og ble anbefalt og teste betakaroten. Har brukt det nå i snart 8 uker og jeg har så og si ingen eksem igjen. Skal aldri slutte på det!

   Siri

   Får en jevn brun farge og selv om jeg smører meg med høy solfaktor, så får jeg ikke soleksem og det pleier jeg å være veldig plaget med når jeg ikke tar Betakaroten.

   Natalia

   Jeg ble anbefalt av en bekjent å prøve betakaroten for å forebygge soleksem. Begynte med tablettene i april det året og hadde for første gang en sommer uten kløe og utslett på kroppen🙌 Etter det har jeg tatt en tabl hver dag hele året👍 Bonus er en dyp brunfarge som varer lenge🫶☀️

   Sofie

   Veldig. Har tatt dette i mange år for å slippe soleksem. Råd i fra min lege.