Plaget av soleksem? Slik kan betakaroten hjelpe deg

Plages du av soleksem? Betakaroten kan beskytte mot solskader, viser studier

shutterstock_156996335

Endelig går det mot lysere tider! Det er deilig når solen endelig får ordentlig tak etter en lang vinter og tiner både snø og frosne vinterkropper.

Så lenge vi beskytter oss ordentlig, gir solen helse i hver stråle. Men når norske «hvitinger» tilbringer timevis i horisontalen, handler det nok like mye om at solbrun hud får oss til å føle oss bra. Dessverre er det også mange som ikke tåler solen særlig godt.

Utslett og kløe

Soleksem, eller solallergi, rammer mellom 10 og 15 prosent av befolkningen i Norden. Soleksem er en allergisk reaksjon på solens ultrafiolette stråler (UV-stråler), og er vanligst på våren og forsommeren, Det opptrer oftest som røde utslett, hevelser, blemmer eller kløe. Personer som er lyse i huden er spesielt utsatt.

Eksemet kan forverres av ingredienser fra stoffer i klær, kremer, parfyme og medisiner. For eksempel kan enkelte hjertemedisiner, smertestillende og antibiotika av typen tetracycliner gjøre huden mer ømfintlig for sollys og gi økt risiko for solbrenthet og eksem.

Betakaroten mot soleksem

Ofte anbefales produkter som kortisonkrem, Omega3-fettsyrer og Aloe Vera for forebygging og lindring av soleksem. Men det finnes ennå ikke dokumentert effektive legemidler for soleksem.

Vitenskaplige studier har vist at inntak av betakaroten kan forebygge soleksem. I en studie utført ved universitetssykehuset i Münster i Tyskland konkluderte forskerne med at tilskudd av betakaroten i noen uker eller måneder før man utsatte seg for sterk sol, kan beskytte mot soleksem og solforbrenning.

Egenskaper ved Betakaroten

Betakaroten er et fargestoff som finnes naturlig i mange grønnsaker. Stoffet lagres som A-vitamin i cellene i underhudsfettet. Når huden utsettes for sollys, bidrar dette til en dypere brunfarge. Dette er grunnen til at betakaroten er populært blant dem som ønsker best mulig resultat av soltimene.

Studier viser at inntak av betakaroten også kan virke forebyggende mot soleksem og andre solingsrelaterte hudskader.

Naturlig

For best resultat anbefales inntak av betakaroten som kosttilskudd. Betakaroten Premium inneholder den høyeste lovlige doseringen av betakaroten. Produktet har en unik sammensetning og gir maksimal effekt i både naturlig sol og solarium.

I motsetning til mulige syntetiske produkter i markedet, er Betakaraoten Premium et naturlig tilskudd. Derfor er det ekstra rent og kraftig, og er helt uten bivirkninger.

Viktig å vite

Kosttilskudd er ingen erstatning for et variert kosthold. Anbefalt døgndose på én tablet per døgn bør ikke overskrides. Betakaroten bør ikke brukes av barn, gravide og ammende. Oppsøk lege ved vedvarende soleksem, også hvis det utvikles en infeksjon (rød, varm, hoven og væskende hud).

Tips for å forebygge soleksem

Soleksem er lett å få flere ganger. God solbeskyttelse, solkrem og gradvis tilvenning til solen er viktig.

  • Vær forsiktig når du soler deg på våren og forsommeren. La huden venne seg til solen gradvis. Unngå sol midt på dagen.
  • Beskytt deg mot solen med klær og høy faktor (minst faktor 15). Bruk solkrem med dokumentert effekt mot soleksem.
  • Bruk betakaroten, start gjerne inntaket 2 uker før soling.
betakaroten-skjema5-produkt-hero-premium
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Mer fra bloggen

Dyp og varig brunfarge med Betakaroten Premium!

Med Betakaroten Premium legger du grunnlaget for en dyp og varig brunfarge i sommer - på en helt naturlig måte. Nå til HALV PRIS!

SOLEN ER PÅ VEI TILBAKE – FÅ DEN PERFEKTE BRUNFARGEN!

Solen er sakte men sikkert på vei tilbake. Vi gir deg grunnlaget for den perfekte brunfargen med å gi deg Betakaroten Premium til HALV PRIS!

Ellevilt nyttårstilbud på Betakaroten

Vi ønsker 2021 velkommen - få 50% rabatt på Betakaroten Premium!